Festivalin nasıl geçtiğini sizden duymak çok değerli. Anılarınızı duymak ve paylaşmak istiyoruz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızda etkinlikten görseller de paylaşmak istiyoruz. Festivalde çekindiğiniz güzel fotoğrafları ankaramatematikfestivali@gmail.com adresine gönderirseniz sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağımız fotoğraflara sizin fotoğraflarınızı da eklemek isteriz! Anılarınızı ve geri bildirimlerinizi geri bildirim formu aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.
Atölyeler, konuşmalar, paneller, sergiler, matematik platformları ve çok daha fazlası 2-3 Kasım'da Ankara'da!
Etkinliğe kayıt olmak için bireysel kayıt formunu doldurabilirsiniz.
Etkinliğe okul olarak kayıt olacaksanız toplu kayıt formunu kullanabilirsiniz.
Festivalde stant açıp matematik severlere yönelik etkinlik yapmak isterseniz bize WhatsApp ve e-posta ile ulaşabilirsiniz.
Organizasyona katılarak paydaş olmak veya çeşitli alanlarda sponsor olmak için bize WhatsApp ve e-posta ile ulaşabilirsiniz.
10.00
Konuşma: Bi Problem mi Var?
Günlük hayattan bir problem ele alarak, katılımcıların aktif katılımıyla bu problemi inceleyecek ve matematiksel çözümünü tartışacağız.
Çözüm giderken, bu problemin; Antik Yunan, Orta Çağ ve günümüz matematiğinin bir araya gelmesine nasıl vesile olduğunun keyifli hikâyesini ve zorlu bir teoremin gelişim sürecini aktaracağız.
Böylece, matematiğin gelişiminde rol oynayan önemli filozoflar, teoremler ve hatta kimi zaman ispatlara yer vererek katılımcıların matematiğe dair algılarının genişletilmesini hedefleyeceğiz.
Haluk Memili
11.30
Panel: Matematik Ögretmenliği Bölümüne Merhaba
Bu panelde, bölüme yeni başlayanlar başta olmak üzere matematik öğretmenliği bölümü öğrencilerinin akademik yolculuklarına dair önemli konuları ele alacağız. Zehra Kozan'ın moderatörlüğünde Çiğdem Alkaş Ulusoy, Gönül Yazgan Sağ ve Necla Turanlı ile matematik öğretmenliği bölümünün sunduğu olanaklar, ders çalışma stratejileri, bölümde karşılaşılabilecek zorluklar, ders dışı aktiviteler ve mezuniyet sürecine hazırlık gibi konulara açıklık getirmeye çalışacağız.
Zehra Kozan
Çiğdem Alkaş Ulusoy
Gönül Yazgan Sağ
Necla Turanlı
14.00
Konuşma: Harita Katlamanın Matematiği
Origami, yani kağıt katlamak, eski bir Japon geleneği olarak bilinse de günümüzde sağlıktan, eğitime birçok alanda şaşırtıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri 1890'lı yıllardan beri yapılan origaminin matematiğiyle ilgili bilimsel çalışmalardır. Bu konuşmada, origaminin matematiğiyle ilgili temel bilgilerle birlikte, harita katlama gibi basit görünen bir eylemin ardındaki matematiğe göz atacağız. Ayrıca, farklı harita katlama tekniklerinden ve cevapsız sorulardan söz edeceğiz. Belki de harita katlamak düşündüğünüzden daha eğlenceli ve öğretici bir süreçtir ve bir gün hiç beklemediğiniz bir anda, örneğin oy kullanırken, işinize yarayabilir, ne dersiniz?
Elif Medetoğulları
15.30
Panel: Türkiye'de Matematik Girişimleri
Türkiye'de Matematik Girişimleri panelinde, matematiğe dair projeler yürüten ekiplerin hikayelerinden, motivasyonlarından ve hedeflerinden bahsedeceğiz. Bu ekiplerin hangi ihtiyaçlardan yola çıkarak başladıklarını, kaynak yönetimi ve gönüllü katılımını nasıl sağladıklarını, bu işlerin zor yanlarını ve geleceğe dair projelerini keşfedeceğiz. Panelde, matematik alanında gönüllü olarak katkı sağlamak isteyenler için panelistlerin tecrübelerinden faydalanarak önerilerini dinleyeceğiz.
Utku Aytaç
Melih Mert Oskay
Can Ozan Oğuz
Belgin Korkmaz
Kemal Akoğlu
Haluk Memili
10.00
Konuşma: Matematik Tarihindeki Krizler
Bu konuşmada antik çağdan bu yana matematikte yaşanan krizlerden bahsedilecektir. Bu krizlerin nasıl başladığı, neler olduğu, nasıl çözümlendiği ve krizlerin ortak yanları anlatılacak, matematiğin bir disiplin olarak nasıl evrildiği gözler önüne serilecektir.
Ahmet Çevik
11.30
Panel: Matematik Bölümüne Merhaba
Bu panelde, bölüme yeni başlayanlar başta olmak üzere matematik bölümü öğrencilerinin akademik yolculuklarına dair önemli konuları ele alacağız. Melih Mert Oskay'ın moderatörlüğünde Burak Kaya ve Ezgi Kantarcı Oğuz ile matematik bölümünün sunduğu olanaklar, ders çalışma stratejileri, bölümde karşılaşılabilecek zorluklar, ders dışı aktiviteler ve mezuniyet sürecine hazırlık gibi konulara açıklık getirmeye çalışacağız.
Melih Mert Oskay
Burak Kaya
Ezgi Kantarcı Oğuz
14.00
Konuşma: Bir Takım Matematiksel Bağlantısallıklar
Okullarda anlatılan matematik, öğrencilerin evreni ve bu evrende süren yaşamı anlamasına yardımcı olmalıdır. Bunu sağlayabilmek için bağlantısallığın matematiği araç olarak kullanılabilir. Fizik, kimya, biyoloji, ekonomi, sosyal bilimler, teknoloji ve diğer alanlarda kullanılan matematiksel modelleri ve algoritmaları kullanarak sistemlerin nasıl etkileşerek çalıştığını bağlantısallığın matematiği ile keşfederek kompleks sistemleri çözümleyebiliriz. Öğrencilerimize formüller ezberletmenin yerine hangi durumlarda hangi kavramları kullanmaları gerektiği ve bu kavram bilgisine nasıl ulaşabileceklerine rehberlik etmeliyiz. Onları Testlere boğarak muhakeme güçlerini ellerinden alıp analitik bakış açısından uzaklaştırarak karşılaştıkları problemlerde araçsız bırakmamalıyız. Başka gezegenlerde yeni hayatların kurgulandığı bu zamanda asıl soru şu: “ Çocuklarımız, galaksinin bir yerinde başlayacak bu hayat içinde nasıl konumlanacaklar?” Şu cevabı kesinlikle verebiliriz test çözdürmek ile konumlanamayacaklar!
Devrim Melekoğlu
İletişim
Etkinlikle ilgili sorularınız, geri bildirimleriniz, işbirliği önerileriniz veya herhangi bir konuda danışmak istedikleriniz için bizimle e-posta, WhatsApp veya sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.
Destek Ol
Etkinliğe sponsor olmak veya bireysel katkı sağlamak için Destek Ol sayfamıza gidebilirsiniz.
ankaramatematikfestivali@gmail.com
0542 102 03 14
Bireysel Ana Sponsorlar
Bireysel Destekçiler
Bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm ekip arkadaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunarız ♡♡♡
Ekibimize katılıp bu eşsiz etkinliğin bir parçası olmak için Ekibe Katıl Formu'nu doldurabilirsiniz.